Bemutatkozás

Képzéseim:

  • 2016 Sportedző (lovassport)
  • 2015: Meridián terápia
  • 2014: Stresszpont masszázs
  • 2013: Rehabilitációs mozgásterápia, Reining-western edzői képzés
  • 2009-2011: Ménesgazda felsőfokú szakképesítés
Kovács Gabriella vagyok. Első élményemet 2 éves koromban szereztem a lovakkal, amely kapcsolat azóta is tart. Abban, hogy lovak mellett nőhettem fel szerves részeit képezték a szüleim, akik ezt lehetővé tették számomra.
Ahogy nőttem az évek folyamán sok lovardában jártam heti rendszerességgel lovagoltam angol stílusban.
Sokszor elgondolkoztam azon, hogy tényleg ennyiből áll-e az emberek és lovak kapcsolata, amit én láttam általában a lovardákban, hogy mire oda értem a ló fel volt nyergelve nekem csak fel kellett ülnöm rá, azután a lovaglás végeztével elvitték én pedig mehettem haza. Gyakran kértem, segíthessek a lovak körül, tisztítani őket, almolni rájuk. Tehát az a szokásos lovaglási óra nem elégítette ki a kíváncsiságomat, és a lovak utáni vágyódásomat.
A “természetes lókiképzéssel”(én úgy gondolom a lovak természetét figyelembe véve és ismerve lehet a legjobb kapcsolatot kialakítani velük) és a western stílussal először 18 évesen találkoztam,ekkor kezdtem el ebben a stílusban lovagolni és a földi munka, játék gyakorlataival ismerkedni.
Emellett, mivel kiskorom óta lovak között voltam, szerettem volna minél többet tudni róluk. Így végeztem el a Ménesgazda szakot a Pannon Egyetem Georgikon Karán, ezzel a végzettséggel szakmám tárgyává is váltak a lovak. A módszert, mely a lovak természetét alapul véve tevődik össze mélyebben is szerettem volna tanulmányozni, ezért több kurzuson is részt vettem, több embertől igyekeztem tanulni, hogy minél több szemszögből rálássak erre a dologra. Így kéz a kézben fejlődtem, mint western lovas a technikában és értettem meg egyre jobban a lovak viselkedését, lelki világukat.
Szerencsésnek mondhatom magamat, mivel találkoztam  egy különleges Quarter Horse-sal,Jack személyében. Vele fejlődünk együtt “tanár – diák” felállásban, a szerepeket időnként felcserélve.
Tovább folytatva elmélyedésemet a lovak világába először western-reining edzőként regisztráltak a MLSZ-nél, majd elvégeztem két kurzust, ami a lovak egészségével kapcsolatos. Az egyik a Rehabilitációs mozgásterápia lovaknak, a másik Stresszpontmasszázs. Mindkét tanfolyam sokat segített még jobban megértenem a lovakat, nem csak a lelki világukat, hanem a testük működését is. Ezeket az ismereteket kibővítve elvégeztem a Meridián terápia című tanfolyamot is, mely még több ismeretet adott a holisztikus gyógyászatban. 2016-ban sikeres vizsgát tettem, így Sportedző lettem lovassportokban.
Tanulni és képezni magamat sosem fogom abba hagyni, mint minden szakmát ezt is élete végéig tanulja, ismeri meg az ember. Úgy hiszem, hogy minden mindennel összefügg és kapcsolatban van. Nincs ép lélek ép test nélkül és fordítva. Ez nagyon igaz a lovakra is! Ahhoz, hogy a lovak teljesítő képességük maximumát tudják hozni testileg és lelkileg is harmóniában kell lenniük.